Пустеля, яка стала квітучим садом PDF Друк e-mail
Субота, 29 березня 2014, 09:18

retreat

24 по 27 березня в реколекційному домі Бл. О. Йоана Бейзима, що в м. Хмельницькому, відбулися реколекції для молоді про розпізнання покликання, які організували Сестри Служниці Святого Духа. Проголошував Слово Боже о. Юстин Міщенко OSPPE. 

Так як ці реколекції відбувались в часі Великого Посту, тому їх тема була взята з Євангелії від Святого Марка: «Дух повів Його в пустиню» (Мр 1,12). Ісус перебував в пустині, щоб бути з слухати Бога, розпізнавати Його волю, молитися. Так само і під час цих реколекцій була можливість віддалитися від щоденної суєти і зупинитися, щоб почути голос Бога.

Молодь приїхала з різних міцевостей – Кременчук, Бориспіль, Рівне, Нова Ушиця та Хмельницький, всього 22 особи.

Всі конференції базувались на Слові Божому, о. Юстин показував як побачити своє життя на сторінках Святого Писання, як одне слово взяте з Біблії може мати таке глибоке значення, про яке можна навіть не здогадуватися, якщо читати його не уважно і не вдумуючись. Багато хто відкрив для себе вартість читання Слова Божого.

retreat3

Також в програмі була спільна молитва, щоденна Служба Божа, Адорація Пресвятих Дарів, Хресна дорога, розважання до якої приготувала сама ж молодь. В середу після Євхаристії була спільна Агапа, під час якої о. Юстин, с. Доріс і с. Тетяна відповідали на запитання молодих щодо покликання, а також поділились особистими історіями покликання.

retreat6retreat5retreat7

Запам’ятався молоді також «тунель любові», під час якого кожен говорив особі, яка йшла цим тунелем, цитату з Біблії і обережно провадив її, бо очі вона мала закриті. Це був символ того, що кожен з нас є відповідальний за іншу людину, бо до неба прямуємо разом, а Слово Боже є підтримкою в цій подорожі.

Час реколекцій пройшов швидко, багато хто шкодував, що мало, але навіть за цих пару днів Бог творив неймовірні речі. Єдність, про яку говорив о. Юстин на одній із конференцій, була дуже помітна, тому так важко було прощатися, але Бог, який з’єднав нас, буде й надалі об’єднувати, коли будемо зустрічатися з Ним в Його Слові, відкриваючи сенс нашого життя і наше покликання. І тоді кожна пустеля стане квітучим садом.

retreat2

Деякі враження учасників реколекцій:

«Після реколекцій я справді замислилась... Чи я веду правильний спосіб життя? Чи цього від мене хоче Бог? Я почала більше молитися і частіше відкривати Святе Письмо, не тому що так потрібно - а тому що я сама цього хочу. Дуже сумую за отцем, сестрами та друзями. Дякую Богу за ці прекрасно проведені дні.» Аня Бігус, м. Хмельницький

«Якщо сказати "дуже сподобалось", то це нічого не сказати. Приємні люди, щирі емоції, неймовірні конференції. Усе це, безумовно, відклалось в нашій пам'яті. Погано те, що дуже мало.» Ліза Пиндик, м. Хмельницький

«Дуже сподобалось особливо самі реколекції просто бачиш Святе Письмо з іншої сторони. Звісно багато нових друзів за якими зараз сумуєш.» Валерія Назаренко, м. Кременчук

«Взагалі все було просто супер але дуже мало, приємні люди, класні конференції і все таке добре готували на кухні, файні сестри, брат і МІСЦЕ де проходили реколекціїСтас Кубрак, м. Бориспіль

"Ну що ж сказати..?..Все було просто чудово, конференції, адорація, "тунель любові", спільно проведений час та спільні молитви. Навіть цвинтар, який був навколо приносив нам веселий настрій. І найголовніше те, що кожен з нас відкрив щось нове, особливо я відчула своє покликання саме на ціх реколекціях в Гречанах. Звісно без смачного сніданку, обіду та вечері ми б там не витримали.Тому велика подяка Господу, що об'єднав нас на ціх реколекціях!" Ліна Кубрак, м. Бориспіль

"Реколекції повністю поміняли мене і моє бачення. Я тепер замислююсь над кожною своєю дією. Стараюсь допомагати ближнім і бути однією людиною всюди. Дякую за конференції, які були дуже цікаві і надихнули мене читати Біблію кожного дня. Я тут відчула надзвичайну близькість Бога і його діяння в кожному з нас. Я впевнена, що кожен з нас виніс для себе урок життя. Я особисто ближче розпізнала своє покликання і хочу надалі поглиблюватись в ньому. Дуже дякую всім за чудово проведений час, за можливість спілкування і ділення!"  Яна Гутніцька, м. Чернівці



 

Відео

              

Друзі

S5 Box