1-ИЙ ДЕНЬ. ДЕВ’ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОГО ДУХА

Бог як таємниця. 

“Чи ти сходив ти аж до морських джерел, і чи ти переходжувався дном безодні?

Чи для тебе відкриті були брами смерти, і чи бачив ти брами смертельної тіні?” Йов 38, 16-17

Роздуми

Бути християнином означає жити з таємницею, про яку ми знаємо, але яку ми не можемо побачити. Як віруючі люди ми є запрошені бути близько цієї великої непізнаної таємниці, якою є сам Господь. Автентичне християнське життя можливе лише тоді, коли ми дозволяємо Богу бути таємницею, яку ми до кінця нашого життя повністю не зрозуміємо. Ми не зможемо зрозуміти глибину Його Любові і Його думок, ми не є в стані спізнати всі Його дороги.

Інколи пробуджує ця таємниця в нас почуття, що Бога немає, хоч Він і став видимим для нас в Своєму Синові Ісусі Христі. Син Божий розділив з нами ціле людське життя від народження до смерті. В Ісусі Бог став до нас таким близьким, що ми не можемо повірити, що Бог може бути таким.

Бог не очікує від нас, що ми Його зрозуміємо, але, що ми в Нього повіримо. Саме тому, що Він є таємницею, можлива наша віра. Це є для нас викликом, тому що ми люди звикли все розуміти, контролювати і передбачувати. Але тільки той, хто дозволить Богові залишитись таємницею, може зростати в вірі. Просімо Бога Отця, щоб Він зіслав нам Святого Духа, який може нас вести на наших стежках віри.

Молитва

Боже, Ти – милосердний і повний благодаті, довготерпеливий і многомилостивий, вислухай нашу молитву, з якою ми до Тебе приходимо. Веди нас своїми стежками, щоб ми перебували в правді, якою Ти сам є. Наповни наші серця радістю, щоб ми схилились перед Твоїм святим Іменем. Адже Ти – величний і робиш дива. Ти – єдиний Господь і ніхто не уподібниться Тобі. Амінь.

Поділіться: