6-ИЙ ДЕНЬ. ДЕВ’ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОГО ДУХА

Таємниця зустрічі.

Нещасний має право на милосердя друга. (Іов 6, 14)

Роздуми.

Ми вже зустріли протягом нашого життя велику кількість людей, але справжня зустріч відбулась тільки з декількома з них. Якщо ми опинилися з кимось в одному приміщенні, або подивились на якусь особу, це ще не значить, що дійшло до справжнього знайомства сердець.

Справжня зустріч з іншою людиною починається тоді, коли ми готові прийняти іншість особи і дозволити їй бути такою, як вона є. Інакше кажучи, варто запитати: «Хто ти?», «Куди ти мене поведеш?», дивлячись на особу щирим, зацікавленим поглядом, а не лише стандартно, по-етикету: «Як в тебе справи?»

Ісус зустрічає нас в найглибшому нашому єстві, щоб ми були здатними спіткати інших також на глибшому рівні. І це означає щось більше, ніж бути ввічливим і привітним. Ми є запрошені відкрити двері наших сердець для братів і сестер, щоб вони могли увійти зі всіма своїми дарами і болями, такими, як вони є. Просімо Святого Духа, щоб Він вчив нас приймати наших ближніх в такій поставі правди.

Молитва

Святий Боже, Ти створив людину на Свій образ і подобу й прикрасив її всіма дарами Твоєї благодаті; Ти даєш тим, хто просить, мудрість і розуміння; Ти не відкидаєш грішника. Освяти наші душі і тіла й дозволь нам служити Тобі в святості всі дні нашого життя. Амінь.

Поділіться: