ЕТАПИ ПОКЛИКАННЯ

БУТИ ПОКЛИКАНИМ

Для нас, Сестер Служниць Святого Духа, бути покликаною означає жити життям, цілковито посвяченим Богові. Індивідуально та в спільнотах ми відповідаємо на Божий заклик і йдемо служити людям там, де є потреба. Нашим пріоритетом є євангелізація, служіння жінкам і дітям, допомога людям, які перебувають на манівцях суспільства. Ми живемо в міжнародних спільнотах, де є сестри з різних країн і культур.

Як сестри-монахині ми складаємо три чернечі обітниці:

  • богопосвячена чистота, яка є виразом нероздільної і повної любові до Христа. Наше принесення себе у дар Христові та жертовне служіння ближнім поглиблюють наш союз з Господом і стають джерелом духовної плідності.
  • євангельська бідність, яка дозволяє нам залишити все і йти за Христом, наслідуючи Його життя. Приймаючи цю обітницю ми віддаємо себе і усе, що маємо, нашому апостольському служінню. Євангельська бідність є також знаком нашої солідарності з тими, які не мають засобів до життя.
  • апостольський послух – Христос відкупив світ своїм послухом. Він був слухняним волі Отця аж до смерті на хресті. Наслідуючи Його, ми розпізнаємо волю Отця і піддаємось Божому діянню впродовж всього нашого життя.
    Сестра Вікторія складає обітниці

    Сестра Вікторія складає обітниці

Тих, хто почув Божий поклик в серці і розпізнає, або розпізнав його, і хоче вступити до нашого Згромадження, ми запрошуємо на «тиждень знайомства» до однієї з наших спільнот. Це є  час молитви, індивідуальної розмови з сестрою, а також перебування в спільноті, щоб пізнати нашу харизму і стиль життя та праці.

Час формування особи, яка приймає рішення про вступ до нашої монашої спільноти, проходить різні етапи:

ПОCТУЛАТ

Постулят є періодом підготовки до початку чернечого життя. Протягом цього часу (приблизно десять місяців) особи знайомляться з нашою харизмою і служінням, а також отримують допомогу, необхідну для того, щоб поглибити свою людську і християнську зрілість, щоб з якомога більшою свободою відповісти на заклик Триєдиного Бога.

Живучи у спільноті, вони поглиблюють свій зв’язок з Христом, пізнають нашу духовність та стиль життя Згромадження, мають можливість краще пізнати і прийняти  себе та інших. Постулят знаходиться в м. Бориспіль, Київської області.

НОВІЦІАТ

Новіціат є етапом духовного заглиблення і приготування до цілковитого віддання себе Богу в апостольському служінні, живучи євангельськими радами.  Час новіціату впроваджує в ближче наслідування Христа та в життя і духовність нашого Згромадження. Через навчання та служіння сестри пробують поєднувати молитву і працю, споглядання і діяльність. Перший рік новіціату відбувається у Римі в нашому Генеральному домі, тому новіціатки, котрі приїжджають з різних країн, переживають цей час в міжнародній спільноті. Після першого року новіціату сестри мають півроку практики в провінціях чи регіонах, звідки вони походять. А після практики сестри повертаються знову до своєї спільноти в Римі, де відбувається оцінка всього пройденого етапу і підготовка до перших обітниць.  Міжнародна спільнота молодих сестер в Німеччині

 ЮНІОРАТ

Юніорат розпочинається принесенням перших чернечих обітниць, які відновлюються протягом наступних шести (до дев’яти) років. Протягом цього часу сестра через працю і навчання поглиблює свій професійний і життєвий досвід. Також цей час передбачає місійний досвід – виїзд до іншого краю, де ми працюємо, щоб поглибити своє знання нашого Згромадження і харизми.