9-ИЙ ДЕНЬ. ДЕВ’ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОГО ДУХА

Таємниця життя.

І показав мені річку води життя, світлу, мов кришталь, що виходила від престола Бога й Агнця.

Посеред вулиці його і річки, по цей бік і по той бік – дерево життя, що приносить дванадцять плодів, на кожний місяць подає плід свій, і листки дерева – для оздоровлення народів.

І дух, і наречена говорять: Прийди! І хто чує, нехай каже: Прийди! Хто спраглий, нехай приходить; хто бажає, нехай бере воду життя даром. (Одкр. 22, 1.2.17)

Роздуми

Коли починається людське життя? В Книзі Буття написано, що Дух Господній ширяв над водами і Бог створив світ Своїм словом. Кожна людина живе перші дев’ять місяців свого життя у воді в утробі матері. Можливо, тому вода, як елемент, так важлива для нас.

Ми можемо порівняти своє життя з рікою. Кожна ріка має своє джерело і ціль: вона тече до моря. Ми можемо також запитати себе: куди тече наше життя? Чи воно має якусь ціль? Кожна велика ріка починається, як маленьке джерельце і стає великою завдяки тому, що вона приймає нову воду.

Бог дав нам життя і хоче нам постійно його давати, тому що Він прагне, щоб ми досягли повноти життя і були в океані Його любові. Завдяки дарові Святого Духа наш Небесний Отець хоче вже тут дати нам смак вічного життя. Прямуймо з великою надією до цієї цілі!

Молитва

Небесний Царю, Ти Знавець і Дух всієї правди, тому що Ти всюдисущий і все наповнюєш. Ти Податель всякого добра і повноти життя, прийди і поселися в нас, очисти нас від всякої скверни і врятуй наші душі. Амінь.

Поділіться: