8-ИЙ ДЕНЬ. ДЕВ’ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОГО ДУХА

Таємниця смерті. 

Життя і смерть появив я перед тобою, благословення й прокляття. Вибирай життя, щоб жити на світі тобі і твоєму потомству, любивши Господа, Бога твого, слухавшись його голосу та прихилившись до нього; в тому-бо полягає твоє життя. (Втор. 30,19-20)

Роздуми.

Ми досвідчуємо вмирання в нашому щоденному житті, коли втрачаємо якусь надію, коли не можливо реалізувати якісь плани, коли досвідчуємо зради, коли розриваємо з кимось відносини, коли хтось відкидає нашу точку зору, коли ми не почуваємось прийнятими, коли ми важко хворіємо, або приходить старість і ми почуваємось вже непотрібними. Реальність смерті і відходу є постійно присутніми, хоча ми їх постійно уникаємо і маємо величезний страх перед ними.

Бог кличе Свій народ: вибери життя, а не смерть! Чи це означає, що від нас залежить, чи нам жити чи вмирати? Якщо ми виберемо життя, чи зникне смерть? Зрозуміло, що нашим вибором ми не змінимо закону природи. Але через нашу віру ми запрошені вибрати таке життя, над яким смерть не має жодної сили. Таким чином ми можемо вже в нашому скороминущому світі осягнути вічне життя.

Дар Святого Духа допомагає нам це в дійсності досвідчувати. За Його допомогою ми можемо любити Бога, слухати Його голосу і дотримуватися Його заповідей. Як віруючі люди, які прийняли Святого Духа, ми можемо також з відвагою прийняти нашу біологічну смерть.

Молитва

Освіти наші серця, Боже Чоловіколюбче, бездоганним світлом Твоєї божественної мудрості і відкрий очі нашої душі, щоб ми розуміли, що Ти нам хочеш сказати в Євангелії. Дай нам любов до Твоїх заповідей, щоб ми вели правдиве християнське життя і в думках та вчинках виконали все, що Тобі приємне. Амінь

Поділіться: