5-ИЙ ДЕНЬ. ДЕВ’ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОГО ДУХА

Таємниця Любові.

Цим виявилася до нас любов Божа, що Бог свого єдинородного Сина послав у світ, щоб ми жили через нього.

Любов же полягає не в тому, що ми полюбили Бога, а що він полюбив нас і послав Сина свого – примирення за гріхи наші. (1 Йн. 4, 9)

Роздуми

Кожна людина від початку свого життя прагне бути прийнятою, потрібною і коханою. Все своє життя ми прагнемо любові, очікуємо її жадано від своїх батьків та друзів. Потім ми сподіваємося зустріти єдину, правдиву і вічну любов, завдяки якій ми віднайдемо себе і сенс свого життя.

Через гріх людство втратило зв’язок з таємницею Божої любові. Хоча вона всюдисуща, але її відразу не видно. І може трапитися, що ми розминаємося з правдивою Любов’ю і не можемо з нею зустрітися. Часом хтось перестає вже її шукати.

Апостол Йоан нагадує нам, коли пише про Божу любов, що Бог нас перший полюбив. Це значить, що наше прагнення бути любленими вже задоволене. Нам не потрібно жити в очікуванні, ми вже люблені. Бог посилає нам Святого Духа, щоб нагадати нам про Свою Любов і запрошує нас самих зробити перший крок до любові через наших ближніх.

Ми не повинні лише чекати на любов, ми повинні її дарувати і таким чином доторкатися до таємниці любові.

Молитва

Боже, Ти так полюбив світ, що дав Свого Єдинородного Сина, щоб кожен, хто вірує в Нього мав життя вічне. Дай нам Свого Святого Духа, щоб Він відкрив наші серця на Твою любов і зробив нас здібними любити наших ближніх. Амінь.

Поділіться: