7-ИЙ ДЕНЬ. ДЕВ’ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОГО ДУХА

Таємниця страждання.

Бог видав мене нечестивцям, у руки безбожникам мене кинув.

Я був щасливий, та він струсив мене, схопив мене за шию і розбив на кавалки, прицілом собі мене поставив. (Іов16, 11-12)

Роздуми.

Кожна людина шукає щастя і прагне прожити життя безтурботно і без труднощів. Коли ми подивимось на все, що ми в житті здобули, ми побачимо, що це нам коштувало багато зусиль і енергії. Народження дитини пов’язане для її матері з важким стражданням. Людська душа стає вільною від гріха завдяки добровільному стражданню Сина Божого. Відчування болю є частиною людського життя. Але одночасно ми робимо все, щоб уникнути болю.

Лише наша віра дозволяє нам прийняти, що Бог взяв на себе страждання і смерть заради нас, людей. Ми може це не розуміти, але ми бачимо, що ця жертва принесла великі плоди. Зміцнені Святим Духом під час П’ятидесятниці апостоли і перші християни ще більше примножили цей плід, коли проголошували віру в Воскреслого Христа. Багато з них заплатили за це власним життям і стали мучениками. Божа сила перемагає страх – це ми можемо побачити також сьогодні в Сирії і в багатьох інших країнах, де християни переслідуються.

Життя кожної людини проходить через біль і страждання. Бог дає нам Святого Духа, щоб Він допоміг побачити сенс в нашому стражданні. Таким чином дає Він нам силу і надію, щоб нести власні тягарі.

Молитва

Господи, Боже Всемогутній, Ти є першопричиною всього створіння. Хрестом Твого Єдинородного Сина Ти переміг гріх і поборов насилля й темряву. Зміцни нас, щоб ми також в стражданні були Тобі вірні та довіряли Твоїй силі і таким чином досягли вічного життя. Амінь.

Поділіться: